noscript image for google
Παραδοσιακός Φούρνος με Ξύλα - Χωριάτικο Ψωμί - Καστανόψωμο - Καρυδόψωμο - Ψωμί Βρώμης - Κρίθινο - Αγίου Όρους - Με Προζύμι Εύβοια
Αν και αρχαίος καρπός, έχει παραμεληθεί για χρόνια από τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Εκτός από τους Κρητικούς (φημίζονται μάλιστα για τη μακροζωία τους), για τους οποίους αποτελεί βασικό αγαθό της τοπικής κουζίνας, οι υπόλοιποι δεν του είχαμε δώσει τη δέουσα σημασία. Σιγά-σιγά, όμως, κερδίζει έδαφος στον χώρο της γαστρονομίας και γίνεται ένας ξεχωριστός γκουρμέ καρπός. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν από τους κόκκους με τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία, με ευχάριστη γεύση και πολλαπλή χρησιμότητα. Το κριθάρι δεν είναι απλώς ένα σιτηρό με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, αλλά είναι πλούσιο και στις δύο κατηγορίες φυτικών ινών, διαλυτές και αδιάλυτες. Οι φυτικές ίνες που βρίσκονται στο κριθάρι παρέχουν τροφή για τα ευεργετικά βακτήρια του παχέος εντέρου.

 

Παραδοσιακός Φούρνος με Ξύλα - Χωριάτικο Ψωμί - Καστανόψωμο - Καρυδόψωμο - Ψωμί Βρώμης - Κρίθινο - Αγίου Όρους - Με Προζύμι Εύβοια